
Alles voor ouders
Alles wat je weten wilt, vind je op deze pagina. Van het vakantierooster of verlofaanvraag tot de vertrouwenspersoon en de medezeggenschapsraad. Heb je meer hulp nodig, neem dan gerust contact op via
houthoeffe@edumarevpr.nl of bel met 0181-320141 (bovenbouw) of 0181-319993 (onderbouw).
Je kind aanmelden
Wordt je kind binnenkort 4 en ben je op zoek naar een geschikte school? Of ga je verhuizen naar Hellevoetsluis of naar onze wijk ‘de Kooistee’ en zoek je een andere school? Neem dan contact op met juf Mirjam via Mirjam.vandam@edumarevpr.nl. Zij is onze operationeel leider en geeft de rondleidingen.
Vermeld hierbij je telefoonnummer en e-mailadres. Het is ook fijn om gelijk door te geven wat de naam en leeftijd van uw kind is. Zij zal dan contact met je opnemen voor een rondleiding!
Vakanties schooljaar 2024-2025
Wil je verlof aanvragen buiten de vakanties om, dan kun je dit doen d.m.v. een formulier dat hier te downloaden is. Een geprint formulier is ook op school te krijgen.
Vakantie | Periode |
---|---|
Herfstvakantie | 28 oktober t/m 01 november 2024 |
Kerstvakantie | 23 december 2024 t/m 03 januari 2025 |
Voorjaarsvakantie | 24 februari t/m 02 maart 2025 |
Meivakantie | 19 april t/m 05 mei 2025 |
Zomervakantie | 19 juli t/m 31 augustus 2025 |
Voor ouders
De schoolmaatschappelijk werker (Ditte) is elke week op donderdag aanwezig. Neem contact op voor het maken van een afspraak.
U kunt bij de schoolmaatschappelijk werker terecht met vragen over:
- Je kind zit niet lekker in zijn vel en je weet niet waardoor dat komt
- Je hebt praktische problemen die ook invloed hebben op het welbevinden van je kind en je weet niet waar je hiervoor hulp kunt krijgen
- Je gaat scheiden en weet niet hoe hiermee om te gaan naar de kinderen toe
- Er is iemand overleden in je omgeving, dit heeft veel invloed op het welbevinden en het gedrag van je kind. Je weet niet hoe je hem/ haar hierbij kan helpen
- Je kind kan: druk zijn, niet luisteren, teruggetrokken zijn, slecht slapen, verdrietig zijn, enz. Jij als ouder weet niet waar het vandaan komt of wat je eraan kunt doen.
- Vragen over de opvoeding in de breedste zin van het woord.
- Het schoolmaatschappelijk werk kan ook, met toestemming van ouders, in gesprek gaan met kinderen, bijvoorbeeld over pesten, faalangst, et cetera.
De school heeft interne contactpersonen, ook wel vertrouwenspersonen genoemd. Deze contactpersoon maakt deel uit van de schoolorganisatie en heeft naast de taak tot verwijzen ook hulpverlenende, preventieve en begeleidende taken.
Wij (Esther B, Moniek en Larissa) zijn de vertrouwenspersonen op de Houthoeffe voor personeel, ouders en leerlingen. Elk jaar zijn er 2 netwerkbijeenkomsten bij Edumare waarin we op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en waarin we casussen met elkaar bespreken. Dit wordt geleid door de externe vertrouwenspersoon. Verder maken wij elk jaar een jaarverslag van het aantal meldingen.
Jullie kunnen bij ons terecht om vertrouwelijke zaken te bespreken. Dit kan betrekking hebben op persoonlijke of werk gerelateerde problemen, zoals conflicten, pestgedrag, intimidatie, stress of andere gevoelige kwesties. De vertrouwenspersoon biedt ondersteuning, luistert zonder te oordelen en helpt de betrokkene om te bepalen welke stappen er genomen kunnen worden.
Voor ouders zijn wij ook beschikbaar als zij zich zorgen maken. Als er misverstanden of conflicten ontstaan tussen school en ouders kunnen we bemiddelen. Daarnaast kunnen we ouders informeren over hun rechten en procedures binnen de school als het gaat om klachten.
Leerlingen kunnen bij ons terecht als ze zich ergens zorgen over maken, zich niet veilig voelen of met problemen zitten die ze niet makkelijk met anderen kunnen bespreken.
U kunt contact opnemen met ons via mail:
Esther.borgmeijer@edumarevpr.nl
Externe vertrouwenspersoon
Het bevoegd gezag heeft de beschikking over een vertrouwenspersoon die fungeert als aanspreekpunt bij klachten. De contactpersonen en het bevoegd gezag kunnen verwijzen naar deze vertrouwenspersoon of u kunt zelf contact zoeken met de externe vertrouwenspersoon als u van mening bent dat uw klacht onvoldoende serieus genomen wordt. De taak van de externe vertrouwenspersoon is na te gaan of de klacht opgelost kan worden door bemiddeling of dat er aanleiding is tot het indienen van een klacht. Desgewenst begeleidt de externe vertrouwenspersoon u bij de verdere procedure. Bijvoorbeeld bij het indienen van een klacht bij de klachtencommissie of door bijstand te verlenen bij het doen van aangifte bij politie of justitie.
Vanaf januari 2025 zal de rol van eerste Externe Vertrouwenspersoon overgenomen worden door Suzanne van Rhee. Hans van Holland blijft de tweede vertrouwenspersoon.
De contactgegevens van Suzanne van Rhee (en Hans van Holland) zijn via het algemene mailadres voor vertrouwenswerk:
evp@cedgroep.nl of telefonisch via 010-4071599 (algemeen nummer CED-Groep).
Klachtenregeling Onderwijsgroep EduMare
Op school kunnen problemen ontstaan tussen ouders of leerlingen en (medewerkers van) de school. Vaak worden zulke problemen in onderling overleg bijgelegd. Soms is een meningsverschil echter van dien aard, dat iemand een klacht hierover wil indienen. Die mogelijkheid is er. Voor de school is een klachtenregeling vastgesteld. Deze is voor iedereen die bij de school betrokken is in te zien op de website van Onderwijsgroep EduMare waar onze school onderdeel van is.
Iemand die wil klagen kan dat het beste eerst kenbaar maken bij de schoolleiding of het schoolbestuur. Mogelijk kan de klacht dan verholpen worden.
De school is voor de behandeling van klachten tevens aangesloten bij een onafhankelijke klachtencommissie: “de Landelijke Klachtencommissie Onderwijs (LKC)”. Zowel ouders en leerlingen als personeelsleden kunnen een klacht voorleggen aan de LKC. Een secretaris van Onderwijsgeschillen neemt contact op met de klager en het schoolbestuur of degene waarover is geklaagd en bespreekt dan welke route het beste gekozen kan worden om de klacht op te lossen.
Bij een vermoeden van seksueel misbruik is het bevoegd gezag wettelijk verplicht tot overleg met de vertrouwensinspecteur en heeft een aangifteplicht in het geval genoemd overleg leidt tot een redelijk vermoeden van een strafbaar feit. De klachtenregeling is onderdeel van het veiligheidsplan van de scholen van Onderwijsgroep EduMare en is te vinden op de website van de stichting.
Landelijke Klachtencommissie
De Stichting Onderwijsgeschillen beslaat het gehele onderwijsveld, ongeacht de signatuur of de sector waartoe de school behoort. Het werkterrein van de nieuwe organisatie strekt zich uit van het primair tot en met het wetenschappelijk onderwijs. Meer informatie staat op www.onderwijsgeschillen.nl.
Centraal meldpunt vertrouwensinspecteurs
Alleen in geval van seksueel misbruik via T: 0900-111 3111
Bevoegd gezag
Stichting Onderwijsgroep EduMare
Postadres:
Gemeenlandsedijk Noord 26a
3216 AG Abbenbroek
Tel: 0181 391044
De MR is het officiële contactorgaan tussen de school en het bevoegd gezag en de ouders. In de MR zijn verschillende belangen vertegenwoordigd:
- de ouders van de leerlingen (OMR) ook wel oudergeleding
- de leerkrachten (PMR) ook wel personeelsgeleding
De twee geledingen in de MR hebben één gemeenschappelijk doel: ‘het (zo) optimaal (mogelijk) functioneren van de school’.
De taken van de MR zijn:
- Het bevorderen van de openheid, de openbaarheid en het onderling overleg;
- Het uitbrengen van adviezen;
- Het instemmen met bijvoorbeeld de schoolplannen, de schoolgids of wijzigingen daarin.
De bevoegdheden van de MR staan beschreven in het medezeggenschapsreglement. De MR vergadert ongeveer 6 keer per jaar.
De vergaderdata worden in de nieuwsbrief vermeld. U kunt deze vergaderingen altijd bijwonen.
Heb je vragen aan de MR? Je kunt ze bereiken op dit e-mailadres:
De oudervereniging organiseert samen met het team diverse activiteiten op onze school. Na betaling van de ouderbijdrage wordt u automatisch lid van deze vereniging. De leden van deze vereniging worden gekozen door de ouders. De oudervereniging houdt zich bezig met het assisteren en organiseren van allerlei activiteiten op school, zoals festiviteiten, vieringen, toernooien en bijvoorbeeld de avondvierdaagse.
In de oudervereniging zitten ouders. Deze kiezen een voorzitter, secretaris en penningmeester. De oudervereniging vergadert ongeveer zes keer per jaar. De data staan in de schoolkalender. U kunt deze vergaderingen altijd bijwonen. In oktober worden nieuwe leden voor de oudervereniging gekozen.
Voorzitter: N.t.b
Secretaris: N.t.b
Penningmeester: N.t.b
E-mail: ov.houthoeffe@outlook.com



Alles over De Houthoeffe
- De Houthoeffe
- Voor iedereen een kansrijke toekomst
- Positieve en veilige school
- Openbare basisschool in Hellevoetsluis
Bij de Houthoeffe staat Goud onderwijs centraal. Onze school gelooft dat elk kind uniek is en dat ieder kind de kans verdient om zijn of haar volle potentieel te bereiken. Onze missie is om onze leerlingen de vaardigheden, kennis en zelfvertrouwen te geven die nodig zijn om succesvol te zijn in de huidige en toekomstige wereld.
Goud onderwijs is een onderwijstraject dat inzet op kansengelijkheid door onderwijs op een kwalitatief hoog niveau te bieden aan alle kinderen. Op basis van de drie succesfactoren Effectief organiseren, Een sterk curriculum en Een Positieve schoolcultuur creëren we bij de Houthoeffe een sfeer waarin een fijne leer- en werkomgeving de norm zijn, voor zowel team als leerlingen. Excellent onderwijs met hoge leerlingresultaten is hierbij het doel.
De Houthoeffe is een positieve en veilige school waar duidelijke regels en afspraken gelden. Hier worden de leerkrachten begeleid, gecoacht en ondersteund door een inhoudelijk leider en krijgen ze daarnaast hulp van de leerlingdecaan en de ib’er. De leerkracht krijgt op deze manier tijd en ruimte voor goed onderwijs en focust zich op de basisvaardigheden taal, lezen en rekenen en burgerschap. Onze leerkrachten verstaan het vak, zowel qua didactiek als qua klassenmanagement. De leerkrachten hebben hoge verwachtingen van de leerlingen en zij stimuleren hen om door te gaan en niet op te geven.
De Houthoeffe heeft twee locaties in Hellevoetsluis. De onderbouw (groep 1 tot en met 4) is gehuisvest aan de Kreeft 35, en de bovenbouw (groep 5 tot en met 8) zit in het schoolgebouw aan de Forel 18-20.